FAQ - Spørgsmål og svar

Senest opdateret:

Q: Hvad er TINKA for en app?

A: I Tinka-appen kan du som bruger deltage i musikvideoen sammen med Burhan G, Frida Brygmann, ved at mime med til sangen i små klips. De små klips gemmer sig bag en låge, og der åbnes for en låge hver dag helt til juleaften.

Q: Hvor kan jeg downloade appen?

A: Hvis du har en iPhone kan du hente appen i app store. Søg på Tinka. Hvis du har en Android telefon, skal du finde appen i Google Play butikken.

Q: Hvorfor virker appens kamera ikke?

A: Når du vil optage for første gang, spørger appen dig om du vil give adgang til mikrofonen og om du vil give adgang til kameraet. Appen virker kun hvis du accepterer dette. Hvis du har afvist appens adgang til kamera og mikrofon, kan du ændre dette i telefonens indstillinger.

Q: Hvordan optager jeg en video?

A: Du klikker ind på en åben låge. Så kan du se et eksempel på, hvad der synges i det klip. For at optage din egen video, skal du klikke på det røde optagesymbol. Optagelsen går i gang når der er talt ned fra 3. Hvis du er tilfreds med optagelsen kan du trykke på den grønne knap "godkend"-knap. Hvis du vil optage en ny kan du trykke på den røde "tag om"-knap.

Q: Hvordan uploader jeg min optagede video?

A: Når du har godkendt en optagelse, skal du trykke på 'Send video til TV 2'. Så føres du over til en skærm, hvor Lasse fra julekalenderen beder dig læse betingelserne først og spørge din forældre, hvis du er under 18. Derefter skal du udfylde navn og e-mailadresse og trykke på 'Upload'.

Q: Hvor kan jeg se videoerne?

A: Fra hovedskærmen med lågerne, kan du klikke på enten den gule eller grønne knap til højre. Den grønne knap indeholder en version af musikvideoen med dine og alle andres videoklips i, mens den gule kun indeholder dine egne, optagede videoer.

Q: Hvordan kan jeg hoppe væk fra musikvideoen eller min optagelse?

A: Du kan altid komme væk fra en videoafspilning, ved at trykke et vilkårligt sted på skærmen, når videoen kører.

Q: Hvorfor kan jeg ikke åbne en låge og optage video?

A: Lågerne åbner kun i takt med datoerne. Således kan du fx ikke åbne låge 7, før det er blevet den 7. december. Enkelte låger skal låses op, ved at vælge den korrekte kode, som kan findes på bagsiden af den fysiske lågekalender samt i episodeteksterne på TV 2 Play. Den fysiske lågekalender kan købes i Føtex, BR, Bilka, Bo & Idé, Brugsen, Kvickly, Legekæden, Fakta, Toys'r'Us og Boghandleren.

Q: Appen virker ikke på min telefon/tablet, hvorfor?

A: Din iPhone, Android telefon eller tablet skal have et styresystem, der er kompatibel med appen. Dit device skal som minimum køre med iOS 9.3 eller Android 5.

Q: Hvorfor kan jeg ikke åbne appen, når nu jeg har downloadet den?

A: Appen skal være opdateret til seneste version. Tjek den relevante app-butiks Tinka side for info herom.

Q: Hvad sker der med mine videoer, når jeg uploader dem?

A: Ved accept af vores betingelser i appen, og efterfølgende upload af video indgår videoen i en offentligt tilgængelig musikvideo. Rettighed til brug af videoen i kommercielle henseender, som fx i trailere for Tinkas Juleeventyr på TV, overgives ligeledes til TV 2. Husk at læse betingelserne grundigt, og spørge din forældre hvis du er under 18 år gammel.